Frøydis Grorud Kvartett

Ny plate ute nå!

Frøydis Groruds nye album slippes på Jazzland Recordings februar 2020. Sammen med tre eminente musikere Torjus Vierli (tangenter), Hermund Nygård (trommer) og Magne Thormodsæter (kontrabass) former Frøydis musikken til en solid helhet, hvor alle musikerne får frihet til å utfolde seg og sette sitt personlige preg på sluttresultatet. 

Frøydis har spilt inn et svært personlig album med tolv egne komposisjoner, satt i et melodiøst, improvisatorisk og åpent musikalsk landskap. Musikken fremkaller vakre og viltre stemninger, med elementer fra både klassisk, jazz, soul, gospel, brasiliansk og norsk folkemusikk.

Fløytist og saksofonist Frøydis Grorud er en av Norges mest aktive liveartister. I tillegg til å ha vært frontfiguren i livebandet til NRKs Beat for Beat, har hun medvirket på en rekke album, konserter, turnéer og tv-innspillinger. End of a Beautiful Story er hennes 6. soloutgivelse.

Det var i et lite bedehus på Sørlandet, omgitt av gamle instrumenter og møbler fra en svunnen tid, hvor Frøydis Grorud Kvartett fant roen og inspirasjonen til å spille inn ny musikk. Disse omgivelsene ga en spesiell lyd og atmosfære til innspillingen der hver musiker fikk stor frihet og rom i det organiske og varme lydbildet.

«Når vi kan være sammen over tid og alle får et personlig eierskap til prosjektet tror jeg vi spiller på vårt aller beste», sier Frøydis.

Personlig og sårbar

Tittelen End of a Beautiful Story ble til da Frøydis opplevde å miste én av sine nærmeste venner mens hun skrev på albumet.

«Livet er skjørt og uforutsigbart, og vi vet lite om hva morgendagen bringer.» Hun fant styrke og trøst i å komponere musikk i denne perioden.

«Musikk er for meg medisin for sjel og sinn og jeg brenner for å uttrykke meg personlig gjennom instrumentene mine.»

Ønsker du å booke kvartetten til ditt arrangement så send en e-post til Erik på erik@synkope.no 

Frøydis Grorud Kvartett er et fantastisk live band! Her er noen smakebiter.